Sitni kolači obično su najpopularniji deo slavske trpeze, a ukoliko imate postan jelovnik za slavu, ovi će se odlično uklopiti
Posni sitni kolači zvezda su svakog slavskog posluženja, a sve popularnija veganska kuhinja pruža nam mnogo mogućnosti da obogatimo meni za ovaj važan događaj.
Ukoliko se odlučite za limun-bombice, neće vam biti potrebno mnogo vremena za pripremu, kao ni rerna, mikser, šećer...
Sastojci:
- 1 šolja kokosovog brašna
- 2 kašike meda
- 2 kašike kokosovog ulja
- ½ šolje sitno seckanih badema
- sok od jednog limuna
- 2 kašike meda
- prstohvat kurkume
- listići sveže nane
Priprema
Stavite u blender kokosovo ulje, bademe i med, pa blendajte minut. Zatim sipajte limunov sok i malo kurkume i nastavite da blendate sve dok ne dobijete homogenu smesu.
Zatim pravite kuglice i valjajte ih u kokosovom bršanu, pa stvaite da odstoji u frižideru preko noći.
Ukrasite listićima nane pre serviranja.