Ukoliko tragate za novim predjelom kojim biste mogli da iznenadite goste, iznesite na slavsku trpezu ovo zanimljivo pecivo koje se pravi brzo i lako, a ima jedinstven i pun ukus.
Obično se prave za slavu, ali ove posne pitice odličan su izbor i za doručak ili večeru. Pratite ovo uputstvo i dobićete 16 minijaturnih pita, a ako ih pažljivo začinite — ukus će im biti nezaboravan.
Sastojci:
- 150 grama pečuraka
- 4 krompira srednje veličine
- 1 kašičica majčine dušice
- majčina dušica za posipanje
- 8 kore za pitu
- 3-4 struka mladog luka
- ulja po potrebi
- so i biber po ukusu
Priprema
Oljuštite i izrendajte krompir, pa dobro operite i iseckajte luk i pečurke. Na ulju propržite luk, pa dodajte pečurke i krompir, nalijte malo vode i dinstajte Pri kraju dodajte kašičicu majčine dušice, bibera i soli.
Kore za pitu isecite na po dva dela kako biste dobili 16 manjih kora. Jednu po jednu mažite uljem, pa filujte nadevom od pečuraka i krompira i rolajte ili napravite pužiće, trouglove...
Kada poređate pitice po podmazanom ili plehu obloženom pek-papirom, premažite ih s još malo ulja, pa pospite majčinom dušicom. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni oko pola sata.