predjelo

Savršeno začinjen nadev daje bogat ukus: POSNE SLAVSKE PITICE gotove za pola sata (RECEPT)

0

Ukoliko tragate za novim predjelom kojim biste mogli da iznenadite goste, iznesite na slavsku trpezu ovo zanimljivo pecivo koje se pravi brzo i lako, a ima jedinstven i pun ukus.

foto: tatui suwat/Shutterstock
foto: tatui suwat/Shutterstock

Obično se prave za slavu, ali ove posne pitice odličan su izbor i za doručak ili večeru. Pratite ovo uputstvo i dobićete 16 minijaturnih pita, a ako ih pažljivo začinite — ukus će im biti nezaboravan.


Sastojci:

 

  • 150 grama pečuraka
  • 4 krompira srednje veličine
  • 1 kašičica majčine dušice
  • majčina dušica za posipanje
  • 8 kore za pitu
  • 3-4 struka mladog luka
  • ulja po potrebi
  • so i biber po ukusu


Priprema


Oljuštite i izrendajte krompir, pa dobro operite i iseckajte luk i pečurke. Na ulju propržite luk, pa dodajte pečurke i krompir, nalijte malo vode i dinstajte Pri kraju dodajte kašičicu majčine dušice, bibera i soli.


Kore za pitu isecite na po dva dela kako biste dobili 16 manjih kora. Jednu po jednu mažite uljem, pa filujte nadevom od pečuraka i krompira i rolajte ili napravite pužiće, trouglove...


Kada poređate pitice po podmazanom ili plehu obloženom pek-papirom, premažite ih s još malo ulja, pa pospite majčinom dušicom. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni oko pola sata.
 

 

makonda-tracker