kultno ostvarenje

Komedija koja je Veru Čukić prikazala kao fatalnu divu stare Jugoslavije: Film SREĆNA PORODICA se ne zaboravlja

1

Uloge su dodeljene vrsnim umetnicima, a pored izanredne Vere Čukić trag u vremenu čine Zoran Radmilović, Voja Brajović, Slobodan Aligrudić, Ivana Mihić.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Sofisticirana, nenametljiva, istinski darovita dramska umetnica Vera Čukić, decenijama inspiriše mnogobrojnu publiku širom regiona, a filmska ostvarenja koja su obeležila njenu vanvremensku karijeru i danas okupljalju ljubitelje domaće kinematografije.

 

Nakon diplomiranja na prestižnoj "Akademiji za pozorište, film i televiziju", njen talenat prepoznali su filmski čelnici i režiseri, te je na velikom platnu debitovala 1958. godine ostvarenjem "Granje kroz nebo" reditelja Stoleta Jankovića, a potom su usledili i zapažene role u filmovima "Imam dvije mame i tate", "I Bog stvori kafansku pevačicu", "Nož", "Arsenik i stare čipke", "Goli čovjek", "Spiritisti".

 

Čukićeva je imala prilike da sarađuje sa doajenima našeg glumišta, a komedija koja je bilo atipična za kraj sedamdesetih godina "Srećna porodica" oduševila je publiku kako tematikom, tako i odabirom umetnika koji su pomerali granice poimanja kinematografije.

 

Ovo ostvarenje delo je vanserijskog scenariste i glumičinog supruga Gordana Mihića, a snimljen je davne 1979. godine.

 

Glavna uloga pripala je Veri, dok su pored nje zaigrali Zoran Radmilović, Voja Brajović, Slobodan Aligrudić. Mira Banjac, Ivana Mihić koja se odmalena isticala svojom izražajnošću i scenskim pokretom.

 

1 / 3 Foto: Youtube Printscreen

 

Čukićeva je tumačila lik dame koja je povedena svojim interesima, modom, časovima tenisa, šopingom, dok privrženi ujak vodi računa o deci, domu i mačoru, a njihove anegdote će vam nesumnjivo izmamiti osmeh, ma koliko puta ga pogledali.

 

Umetnica je od 1963. godine bila deo "Ateljea 212", a kasnije i stalni član "Narodnog pozorišta u Beogradu" gde je odigrala nebrojano uloga koje su kod publike našile na ovacije i posebne komplimente.

 

Iako se u medijima veoma retko pojavljuje, njeni stavovi, misli i izjave ostaju duboko urezani u srca publike, a to je ono što čini umetnika sa istinskom emocijom.

 

 

 

 

 

makonda-tracker