miris je božanstven

Sočna, slatka i bogata: Mekana ŠTRUDLA SA BUNDEVOM i cimetom koja svima uspeva (RECEPT)

0

Poslastice sa bundevom spadaju u najlepše jesenje posluženje, a ove godine obavezno prodajte domaću štrudlu zbog koje će mirisati cela kuća

foto: NoirChocolate/Shutterstock
foto: NoirChocolate/Shutterstock

Postoji mnogo načina da u kuhinji upotrebite bundevu – ona je idealan sastojak za mnogo jela, od slanih do slatkih, izvanredna je u čorbi, ali ipak najlepša kao sočni fil u kolačima!

 

Iako priprema štrudli ponekad deluje kao mnogo posla, ova verzija će vam se sigurno dopasti jer je brza, a rezultat je slatkiš koji se pamti. 

 

 

Sastojci


Za koru:

 

  • 600 grama brašna
  • pola kockice kvasca
  • 350 mililitara tople vode
  • 6 kašika ulja
  • 3 kašike šećera
  • prstohvat soli


Za fil:

 

  • 1,5 kilogram bundeve
  • 3 kašike prezle
  • 300 grama šećera
  • cimet po ukusu


Za posipanje:

 

  • šećer u prahu po ukusu


Priprema

 

  • Dobro operite bundevu, pa je očistite i izrendajte što sitnije. Zatim dodajte oko 150 grama šećera i stavite na tihu vatru da bundeva pusti svoj sok dok se šećer otapa. Potom promešajte, dodajte preostali šećer i pustite da se topi uz povremeno mešanje. Sklonite i ostavite da se prohladi, pa dodajte cimet i prezlu, ponovo promešajte i ostavite sa strane.
  • U jednu činiju izmrvite kocku kvasca, sipajte šećer i malo tople vode i dobro razmutite, pa ostavite na pet minuta da se "aktvira". Zatim dodajte brašno, ulje, vodu i so, pa mesite dok dobijete elastično testo. Dodajte brašno po potrebi.
  • Zatim podelite na tri dela kako biste dobili tri štrudle.
  • Razvucite delove oklagijom tako da ne bude pretanko, najviše do 4 milimetra, pa namažite fil od bundeve. Urolajte i pecite oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
  • Nakon što je pečena, ostavite štrudlu da se prohladi, pa pospite šećerom u prahu i secite.

 

 

makonda-tracker