sočan i bogat

Umutite za 5 minuta, sladite se danima! Mekani čokoladni kolač s bundevom koji se topi u ustima (RECEPT)

0

Jedan od omiljenih jesenjih plodova – predivna bundeva – može da se koristi i u slanim i u slatkim receptima, a ovo je jedan od najlepših

foto: Elena Hramova/Shutterstock
foto: Elena Hramova/Shutterstock

Ove jeseni obavezno uživajte u bundevi – čeka vas predivan ukus i obilje hranljivih materija!

 

Bundeva može da se koristi na bezbroj načina: za glavno jelo, čorbu, salatu, za džem, kao prilog, a najpopularnija je kao ključni sastojak domaćih slatkiša!

 

Sastojci:

 

  • 6 jaja
  • 180 grama šećera
  • rendana manja bundeva
  • 200 grama mekog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 60 grama kakaoa

 

Priprema

 

Umutite šest belanaca sa 180 grama šećera, pa kad se napravi sneg dodajte žumanca i dobro izrendanu bundevu.

 

Tome potom dodajte 200 grama mekog brašna pomešanog s jednom kesicom praška za pecivo i 60 grama kakaoa. Mutite najslabijom brzinom miksera sve dok ne dobijete kompaktnu masu.


Prelijte u kalup obložen pek-papirom i pecite u rerni prethodno zagrejanoj na  180 stepeni najmanje pola sata.

 

 

makonda-tracker