Jedan od omiljenih jesenjih plodova – predivna bundeva – može da se koristi i u slanim i u slatkim receptima, a ovo je jedan od najlepših
Ove jeseni obavezno uživajte u bundevi – čeka vas predivan ukus i obilje hranljivih materija!
Bundeva može da se koristi na bezbroj načina: za glavno jelo, čorbu, salatu, za džem, kao prilog, a najpopularnija je kao ključni sastojak domaćih slatkiša!
Sastojci:
- 6 jaja
- 180 grama šećera
- rendana manja bundeva
- 200 grama mekog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 60 grama kakaoa
Priprema
Umutite šest belanaca sa 180 grama šećera, pa kad se napravi sneg dodajte žumanca i dobro izrendanu bundevu.
Tome potom dodajte 200 grama mekog brašna pomešanog s jednom kesicom praška za pecivo i 60 grama kakaoa. Mutite najslabijom brzinom miksera sve dok ne dobijete kompaktnu masu.
Prelijte u kalup obložen pek-papirom i pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni najmanje pola sata.