s njima nema greške

Ledene ČOKOLADNE KUGLICE gotove za tren oka! Laka i brza priprema, a ukus bolji nego u poslastičarnici (RECEPT)

0

Osvežavajući čokoladni kolačići savršeni za najtoplije letnje dane

foto: David Tadevosian/Shutterstock
foto: David Tadevosian/Shutterstock

Ako vam nedostaje ideja za hladan slatkiš koji svima uspeva, obavezno probajte ove brze loptice od čokolade i čokoladnog pudinga. Pripremaju se vrlo jednostavno, rashladiće vas, a ukus je veličanstven.


Sastojci


Za kuglice:

 

  • pola litra mleka
  • 2 kesice pudinga od čokolade
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 8 kašika kristal šećera
  • 200 grama stonog margarina na sobnoj temperaturi
  • 200 grama mlevenog lešnika

 

Za glazuru:

 

  • 4 kašike ulja
  • 200 grama čokolade po ukusu

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Juhi Shah (@what_the__food)

 

Priprema


Odvojte 200 mililitara mleka, pa u tome razmutite puding iz kesice. Ostatak mleka zasladite šećerom i vanilin šećerom, promešajte, pa stavite da prokuva. Potom sklonite sa vatre, dodajte razmućen puding, dobro promešajte i vratite da se kuva na tihoj do srednjoj vatri dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Ostavite da se hladi.


Potom izmiksajte margarin i postepeno mu kašikama dodajte ohlađen puding, a zatim i mleveni lešnik. Sve dobro promešajte, pa stavite u vrižider da se stegne i dobro ohladi.


Posle pola sata izvadite, oblikujte rukama u loptice, pa ređajte po poslužavniku obloženom pek-papirom ili folijom kako se ne bi lepilo. Vratite u frižider na pola sata.


Potom otopite čokoladu sa uljem u šerpici, pa ostavite da se prohladi. Zatim jednu po jednu lopticu umakati učokoladu i ređati po poslužavniku.
Nakon što se glazura stegne, ukrasite po želji: čokoladnim ili šarenim mrvicama, istopljenom belom čokoladom, mlevenim orašastim plodovima...

 

Po želli ih stavite na ražnjiće i dobićete zabavne popse po svačijem ukusu!

 

 

makonda-tracker