ukusi za jesen

Bez brašna, šećera i mleka: Brzi ČOKO-KESTEN KOLAČ zbog kojeg će vam nepca biti zahvalna (RECEPT)

0

Ovaj recept će vas ostaviti bez daha, ali nikako bez apetita.

foto: Nataliya Arzamasova/Shutterstock
foto: Nataliya Arzamasova/Shutterstock

U pitanju je čokoladni kesten kolač čija priprema nije uopšte teška i ne iziskuje mnogo vremena. Ovakvi slatkiši su najpraktičniji za period između jeseni i zime, tako da je sad pravi momenat da odlučite obradujete vaša nepca nečim ovakvim.

 

Još jedna dobra stvar je to što, iako niste neki vrsni znalac u kuhinji, ovu poslasticu bi trebalo veoma lako i brzo da spremite. A kad je jednom probate, verovatno će vam veoma često biti na kućnom meniju. Verujte nam. 

 

Sastojci:

 

  • 100 grama tamne čokolade u kojoj kakao mora biti zastupljen najmanje 60 posto
  • 500 grama krema od slatkog kestena
  • 4 jajeta
  • 9 kašika odnosno oko 125 grama putera
  • Mrvica soli, dovoljan je bukvalno prstohvat

 

Priprema

 

  • Zagrejte rernu na 180 °C
  • Kalup za tortu premažite maslacem i obložite pek-papirom.
  • Odvojte jaja.
  • Otopite čokoladu s puterom na pari.
  • Sklonite sa vatre, promešajte da se sjedini i ostavite da se ohladi.
  • Kada smesa dođe na sobnu temperaturu,onda u istu umešajte i krem od kestena, a zatim i žumanca.
  • Dodajte prstohvat soli u belanca i umutite u čvrsti sneg.
  • Stavite 1/3 belanaca u čokoladnu mešavinu, da se smesa posvetli, a zatim umešajte ostatak.
  • Sipajte smesu u pripremljen kalup i pecite 30 minuta ili dok se ne stegne.
  • Ostavite da se ohladi pre nego što ga izvadite.

 

makonda-tracker