Ovaj recept će vas ostaviti bez daha, ali nikako bez apetita.
U pitanju je čokoladni kesten kolač čija priprema nije uopšte teška i ne iziskuje mnogo vremena. Ovakvi slatkiši su najpraktičniji za period između jeseni i zime, tako da je sad pravi momenat da odlučite obradujete vaša nepca nečim ovakvim.
Još jedna dobra stvar je to što, iako niste neki vrsni znalac u kuhinji, ovu poslasticu bi trebalo veoma lako i brzo da spremite. A kad je jednom probate, verovatno će vam veoma često biti na kućnom meniju. Verujte nam.
Sastojci:
- 100 grama tamne čokolade u kojoj kakao mora biti zastupljen najmanje 60 posto
- 500 grama krema od slatkog kestena
- 4 jajeta
- 9 kašika odnosno oko 125 grama putera
- Mrvica soli, dovoljan je bukvalno prstohvat
Priprema
- Zagrejte rernu na 180 °C
- Kalup za tortu premažite maslacem i obložite pek-papirom.
- Odvojte jaja.
- Otopite čokoladu s puterom na pari.
- Sklonite sa vatre, promešajte da se sjedini i ostavite da se ohladi.
- Kada smesa dođe na sobnu temperaturu,onda u istu umešajte i krem od kestena, a zatim i žumanca.
- Dodajte prstohvat soli u belanca i umutite u čvrsti sneg.
- Stavite 1/3 belanaca u čokoladnu mešavinu, da se smesa posvetli, a zatim umešajte ostatak.
- Sipajte smesu u pripremljen kalup i pecite 30 minuta ili dok se ne stegne.
- Ostavite da se ohladi pre nego što ga izvadite.
( Izvor: Glossy )