Argentinski ćevapi možda i nemaju veze sa Argentinom, ali njihov ukus će vas sigurno naterati da ih pravite bar jednom nedeljno.
Ćevapi su, inače, skoro pa tradicionalno jelo i mnogima omiljeni ručak, ali ukoliko ih budete pravili na malo drugačiji način, dobićete argentinske ćevape koji su još posebnijeg ukusa.
Vrlo su zasitni, pa će vaši ukućani sigurno biti oduševljeni ovim ručkom. Recept nije nimalo komplikovan, pa vam za ovaj obrok neće trebati mnogo vremena.
Sastojci:
- 300 g mlevenog mesa
- 300 g krompira ( ja sam stavila 2 veća)
- manja glavica crnog luka,
- čen belog luka
- 2 jajeta
- so
- biber
- brašno
- prezle
Priprema:
Najpre skuvajte krompir i pustite ga da se hladi kako biste lakše izrendali. Sjedinite ga ga sa mlevenim mesom, sitno iseckanim crnim i belim lukom i žumancima. Dodajte so i biber po ukusu, pa celu smesu lepo zamesite da se sjedine svi sastojci.
Od dobijene smese počnite da pravite ćevape, pa svaki ćevap uvaljajte u brašno, potom u umućena belanca i na kraju u prezle.
Pržite ih na vrelom ulju i ostavite na ubrusu da se ocede. Ako hoćete baš originalni recept, onda ih pre valjanja u brašno stavite na štapić za ražnjiće, ali to nije neophodno.