icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ukus je nestvaran

Najslasniji ručak s mesom: Siromahov gulaš, zasitno jelo kom je nemoguće odoleti (RECEPT)

Svinjski gulaš koji ćete pripremiti za samo nekoliko minuta, a onda vam ostaje samo da nervozno cupkate dok se krčka i kućom se širi predivan miris.

foto: Liliya Kandrashevich/Shutterstock
foto: Liliya Kandrashevich/Shutterstock

Predstavljamo vam najjednostavniji recept za glavno jelo po svačijem ukusu – sočni i zasitni gulaš od svinjskog mesa za koji vam treba svega nekoliko sastojaka.


Možete ga služiti uz krompir, grašak i pirinač, a odlično ide uz sve vrste salata.

 

Sastojci:

 

  • pola kilograma svinjetine (najbolje od plećke), seckano na kockice
  • pola kilograma crnog luka
  • 3 kašike ulja
  • 2 velike šargarepe
  • 200 mililitara paradajz soka
  • so, biber i suvi začin po ukusu
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • voda po potrebi


Priprema


Iseckati luk sitno, a potom šargarepu na kolutove i meso na kockice.
Dinstati luk na ulju dok ne postane staklast, pa dodati šargarepu i mesu.

 

Ostaviti da se krčka oko 15 minuta, pa dodati paradajz sok, mlevenu papriku i začine.


Dodavati vodu postepeno, toliko da prekrije meso, i krkčkati oko sat i po.