Svinjski gulaš koji ćete pripremiti za samo nekoliko minuta, a onda vam ostaje samo da nervozno cupkate dok se krčka i kućom se širi predivan miris.
Predstavljamo vam najjednostavniji recept za glavno jelo po svačijem ukusu – sočni i zasitni gulaš od svinjskog mesa za koji vam treba svega nekoliko sastojaka.
Možete ga služiti uz krompir, grašak i pirinač, a odlično ide uz sve vrste salata.
Sastojci:
- pola kilograma svinjetine (najbolje od plećke), seckano na kockice
- pola kilograma crnog luka
- 3 kašike ulja
- 2 velike šargarepe
- 200 mililitara paradajz soka
- so, biber i suvi začin po ukusu
- 1 kašičica mlevene paprike
- voda po potrebi
Priprema
Iseckati luk sitno, a potom šargarepu na kolutove i meso na kockice.
Dinstati luk na ulju dok ne postane staklast, pa dodati šargarepu i mesu.
Ostaviti da se krčka oko 15 minuta, pa dodati paradajz sok, mlevenu papriku i začine.
Dodavati vodu postepeno, toliko da prekrije meso, i krkčkati oko sat i po.
( Glossy )