icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

NEODOLJIVI

Gurmanski dragulj SRPSKE KUHINJE: Najslasniji domaći ĆEVAPI prave se ovako — BEZ MUKE, NA BRZINU (RECEPT)

Podeli:

Staro i dobro poznato jelo kojem ćete se uvek rado vraćati

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 500 gr mlevenog mešanog mesa ( 2x samleveno)
  • 1 glavica crnog luka (nije obavezno)
  • 3 čena beloga luka
  • 1 kafena kašika začina malo bibera
  • na vrh noža sode bikarbone
  • 1 kafena kašika slatke crvene paprike
  • 1 kafena kašika tucane ljute paprike ulje
  • 2 kašike mlake vode

 

Priprema

 

Crni luk sitno iseći koliko god je moguće, beli takođe pa dodati u meso, zatim sve začine može dve kašike mlake vode i malo ulja pa sve dobro rukom ili varjačom izjednačiti, piše Stvar ukusa. Pokriti folijom pa staviti jedan sat da se hladi u frižideru.


Ohlađeno meso vaditi kašikom na kesu i oblikovati ćevape.


Pržiti u dubokom ulju da porumene sa obe strane.


Uz ćevape servirajte prilog po izboru, ali obavezno i sitno seckan luk.

 

 

Inicijalizacija u toku...