Ukoliko želite brzinski doručak ili večeru pred vama je recept koji morate da zapišete
Uštipci su omiljeno jelo mnogih porodica, a naročito u zimskim danima, vikendom, kada je veliki broj članova kod kuće.
Nema ništa ukusnije nego kada namažete domaći džem ili ajvar na njih, a i sir je odličan, pa izvolite, izaberite ono što vam se najviše dopada.
Ovi uštipci se brzo prave, nema čekanja da narastaju, a u njih, verovali ili ne ne ide kvasac.
Evo šta je potrebno:
- 4 jajeta
- 1 čaša kiselog mleka
- 16 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
U posudu umutiti jaja, pa dodati ostale sastojke i dobro žicom ulupati testo.
Pripremiti dublju posudu i sipati ulje ili mast, pustiti da se dobro ugreje i kašikom vaditi uštipke i spuštati u vruću masnoću.
Peći dva, tri minuta s jedne strane, dva, tri s druge i stavljati na ubus da se ocedi višak masnoće.
To je sve. Uživajte.