icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

Tako brzi, a tako ukusni: Uštipci BEZ KVASCA i narastanja - spremaju se za 5 minuta, a nestaju s tanjira za tili čas

Ukoliko želite brzinski doručak ili večeru pred vama je recept koji morate da zapišete 

foto: Shutterstock / harexape
foto: Shutterstock / harexape

Uštipci su omiljeno jelo mnogih porodica, a naročito u zimskim danima, vikendom, kada je veliki broj članova kod kuće.

 

Nema ništa ukusnije nego kada namažete domaći džem  ili ajvar na njih, a i sir je odličan, pa izvolite, izaberite ono što vam se najviše dopada.

 

 

Ovi uštipci se brzo prave, nema čekanja da narastaju, a u njih, verovali ili ne ne ide kvasac.

 

Evo šta je potrebno:

 

  • 4 jajeta
  • 1 čaša kiselog mleka
  • 16 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo

 

Uštipci
foto: Shutterstock

Priprema:

 

U posudu umutiti jaja, pa dodati ostale sastojke i dobro žicom ulupati testo. 

 

Pripremiti dublju posudu i sipati ulje ili mast, pustiti da se dobro ugreje i kašikom vaditi uštipke i spuštati u vruću masnoću.

 

Peći dva, tri minuta s jedne strane, dva, tri s druge i stavljati na ubus da se ocedi višak masnoće. 

 

To je sve. Uživajte.