icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

kakav spoj!

Najbrža KEKS TORTA na svetu! Kremasta poslastica od čokolade i banana gotova za 15 minuta RECEPT)

Podeli:

Izdašna torta bez pečenja kore, s mešavinom voćnog i čokoladnog ukusa

foto: Cookrate - Cakes, Youtube Printscreen
foto: Cookrate - Cakes, Youtube Printscreen

Ukoliko želite slastan i bogat domaći dezert, ova keks torta je nešto što jednostavno morate da probate!


Njena priprema je tako jednostavna da je nemoguće omanuti, a traje vrlo kratko. Rezultat je savršen spoj čokolade, banana i izraženog mlečnog ukusa, a ako budete toliko strpljivi da sačekate da se ohladi i stegne, jedno je od najlepših mogućih letnjih osveženja.


Sastojci:

 

  • 300 grama keksa
  • mleko za umakanje po potrebi
  • 4 banane
  • pola litra slatke pavlake
  • 100 grama šećera u prahu
  • 10 mililitara arome vanile
  • otopljena mlečna čokolada

 

Priprema


Po tacni ili kalupu poređajte keks (prethodno na trenutak provučen kroz mleko) kako biste dobili koru.


Potom umutite slatku pavlaku, pa odvojte na tri dela i jedan od njih premažite preko keksa, a zatim preko toga poređajte banane sečene na kolutiće.


Ređajte ponovo keks provučen kroz mleko, pa još jednom premažite slatkom pavlakom. Ređajte još keksa, pa ponovo slatku pavlaku, a onda opet banane sečene na kolutove. Poslednji je red keksa umočenog u mleko.
Ostavite da se stegne i ohladi u frižideru na sat-dva.


Otopite mlečnu čokoladu, pa njom premažite torticu i vratite na frižider.
Prijatno!

 

 

Inicijalizacija u toku...