Uskoro će kraj leta, a onda na scenu stupaju najlepše torte i slavski kolači od kojih se bude sva čula
Jedna od omiljenih torti na slavskim trpezama jeste i čuvena Kinder torta, a ukoliko želite da je napravite onako kako su to naše majke i bake pravile uzmite olovku i zapišite ovaj recept.
Za pripremu ove poslastice potrebo je malo umeća i vremena, ali rezultati će vas oduševiti.
Bilo da je u pitanju rođendan, slava ili neki važan praznik sa ovom čokoladnom kraljicom nikada nećete pogrešiti.
Potrebno je za koru:
- 8 belanaca
- 8 kašika šećera
- 1 kašika prezli
- 2 kašike brašna
- 100 g mlevenih oraha
- 1 kašika ulja
- 200 g krema
Priprema:
Belanca staviti u posudu u kojoj ćete mutiti koru. Uzeti mikser i penasto umutiti belanca uz postepeno dodavanje šećera. Zatim dodajte prezle, brašno i mlevene orahe, kao i ulje. Brzinu miksera smanjiti na srednje kako vam kora ne bi spala.
Ispreći koru i dok je još mlaka premazati je kremom, potrebno je oko 200 g.
Fil:
- 8 žumanaca
- 200 g šećera
- 2 pudinga od vanile
- 5 kašika gustina
- 1 l mleka
- 1 margarin
- 100 g čokolade
- 3 vanilin šećera
- 200g piškota
Priprema:
Umutiti 8 žumanaca sa 200 g šećera, pa dodati dva pudinga od vanile i 5 kašika gustina. Zatim sve to skuvati u 1 l mleka. Kad se ohladi dodati 1 margarin i sve dobro mikserom umutiti da bude penasto.
Fil podeliti na dva dela. U prvi dodati 100 g rastopljene čokolade, a u drugi 3 kesice vanilinog šećera.
Na koru staviti žuti fil, preko fila 200 g piškota umočenih u mleko, a preko toga braon fil.
Odozgo tortu ukrasite po želji.