icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

prste da poližete!

Bez mleka, margarina, brašna... Vazdušasta JOGURT TORTA, mekša od oblaka, a tako slasna (RECEPT)

Recept za ukusnu poslasticu za bazi jogurta koja svima uspeva

foto: Lecker mit Sophie Mayer, Youtube Printscreen
foto: Lecker mit Sophie Mayer, Youtube Printscreen

Ovo nije torta već pravi oblačić, kaže Sofi Majer, autorka ovog recepta. I, zaista, njena brza domaća poslastica neverovatno je mekana i lagana, a priprema se vrlo brzo i jednostavno.


Za svega nekoliko minuta umutićete sve neophodne sastojke, a onda vam ostaje samo da sedite pored rerne i čežnjivo čekate dok se kućom širi predivan miris...

Sastojci:

 

  • 350 mililitara jogurta
  • 4 cela jajeta
  • 100 grama šećera
  • 50 grama gustina
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica šećera u prahu (za posipanje)
  • 1/3 kašičice soli

 

Priprema


Razvdvojte belanca i žumanca, pa žumancima dodajte šećer i dobro umutite.

 

Kad dobijete kompaktnu smesu, sipajte gustin, prašak za pecivo i jogurt, pa sve zajedno dobro umutite.


Zatim belancima dodajte so, pa dobro umutite, sve dok ne dobijete gustu smesu. Kašiku po kašiku, dodajte mešavini sa žumancima i polako promešajte, pa prelijte u kalup, prethodno obložen papirom za pečenje.
Pecite oko 50 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.


Kad se malo prohladi, pospite šećerom u prahu radi dekoracije.