icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

na brzinu

MAFIN-GIBANICE gotove za 20 minuta: Slasne domaće pitice sa sirom koje morate da probate (RECEPT)

Podeli:

Najukusnija i sočna domaća pita iz kalupa za mafine

foto: Cesarz/Shutterstock
foto: Cesarz/Shutterstock

Ukoliko ne znate šta da spremite za doručak ili večeru, ovako pripremljena gibanica je odlično rešenje, a najbolje ide uz jogurt.


Ovakvi mafini mogu biti zgodno posluženje za slavu ili neku drugu proslavu, a u pitanju su vrlo zasitni zalogajčići.


Sastojci:

 

  • 12 kora za pitu
  • 3 jajeta
  • 250 grama sitnog slanog sira
  • 200 grama spanaća
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 čaša vode
  • ulje po potrebi
  • so po ukusu


Priprema


Umutite dva jajeta, pa ih pomešajte sa sirom i sitno seckanim spanaćem, a u odvojenoj činiji pomešajte so, vodu i prašak za pecivo.


Uzmite koru, pa njenu polovinu poprskajte vodom u kojoj su so i prašak za pecivo, dobro je zgužvajte, pa umočite u smesu od jaja. Umotajte ovaj kraj u suvu polovinu kore, tako da formira oblik loptice. Ponavljajte dok ne potrošite kore.


Kalupe podmažite uljem ili poređajte korpice za mafine, pa ubacite loptice i premažite ih preostalim umućenim jajetom.


Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

 

 

Inicijalizacija u toku...