Najukusnija i sočna domaća pita iz kalupa za mafine
Ukoliko ne znate šta da spremite za doručak ili večeru, ovako pripremljena gibanica je odlično rešenje, a najbolje ide uz jogurt.
Ovakvi mafini mogu biti zgodno posluženje za slavu ili neku drugu proslavu, a u pitanju su vrlo zasitni zalogajčići.
Sastojci:
- 12 kora za pitu
- 3 jajeta
- 250 grama sitnog slanog sira
- 200 grama spanaća
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 čaša vode
- ulje po potrebi
- so po ukusu
Priprema
Umutite dva jajeta, pa ih pomešajte sa sirom i sitno seckanim spanaćem, a u odvojenoj činiji pomešajte so, vodu i prašak za pecivo.
Uzmite koru, pa njenu polovinu poprskajte vodom u kojoj su so i prašak za pecivo, dobro je zgužvajte, pa umočite u smesu od jaja. Umotajte ovaj kraj u suvu polovinu kore, tako da formira oblik loptice. Ponavljajte dok ne potrošite kore.
Kalupe podmažite uljem ili poređajte korpice za mafine, pa ubacite loptice i premažite ih preostalim umućenim jajetom.
Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.