Za ukusan i zasitan obrok nije vam potrebno mnogo vremena niti specijalno kulinarsko znanje
Kada su napolju visoke temperature i ne pada vam na pamet da uključujete rernu a jede vam se neka ukusna slana pikanterija ova pita je pravi izbor.
Osim što se brzo pravi nju možete da ispečete bez da uključujete rernu, verovali ili ne, u tiganju i to za samo 10 minuta.
Nema dosadnog slaganja kora niti prljanja sudova, niti zahteva mnogo novca.
Potrebno je:
- 3 jajeta
- 1 kašičica slatke pavlake
- 100 g čedar sira
- 2 kore za pitu
Priprema:
Umutiite jaja, pa u njih dodajte malo soli i slatku pavlaku. Sve lepo sjedinite. Dodate potom i rendani čedar sir, a zatim na sitno iscepkajte kore i ubacite iz u smesu, pa sve lepo sjedinite.
Pripremite tiganj srednje veličine u koji ćete sipati nekoliko kapi ulja. Kada se ulje zagreje smesu istresite i pecite prvo sa jedne, a potom i sa druge strane na umerenoj vatri.
U zavisnosti od šporeta, trebalo bi da za 10 minuta sve bude gotovo.
Pita će biti hrskava, a ukoliko ne želite da bude hrskava možete da je prekrijete vlažnom krpom i tada će gornja kora biti mekana.