eksplozija ukusa

Čokoladna rapsodija na švedski način i GOTOVA ZA TAČNO 18 minuta: Recept za KREMASTI kolač koji će vas osvojiti ukusom

0

Kolači su neodoljiva poslastica bilo kad i bilo gde, a najviše volimo one čokoladne, kremaste, koji se tope u ustima.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Recept za švedski lepljivi kolač vas vodi u svet čokoladne magije i zasigurno ćete ga praviti češće nego što mislite.

 

Naročito deca obožavaju ovakve poslastice, a osim što je fantastičnog ukusa, ovaj kolač je i odlična užina za vaše mališane.

 

Sastojci:

 

  • 3 jaja
  • 200g šećera
  • vanilin šećer
  • 100g maslaca
  • 150g čokolade
  • 80g brašna
  • prašak za pecivo

 

Priprema:

 

Mutite za početak jaja, šećer i vanilin šećer sve dok ne dobijete penastu smesu, otprilike dva do tri minuta. U istopljeni maslac dodajte iseckanu čokoladu i promešajte dok se sve ne sjedini. Tu smesu sipajte u jaja i sve ponovo mutite. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo i opet sve promešajte. Sipajte u kalup dimenzija 20 x 20 cm obložen papirom za pečenje i pecite tačno 18 minuta u zagrejanoj rerni na 180 °C.

 

Ne plašite se ako vam nakon tih 18 minuta smesa izgleda tečno i nepečeno, baš tako i treba da izgleda i ni slučajno ne pecite duže. Kolač pecite na nižoj rešetki, a pustite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi, a posle možete dodatno ostaviti u frižider. Po želji možete dodati slatku pavlaku i neko bobičasto voće da ukrasite svoju poslasticu.

 

 

makonda-tracker