slatki zalogaji

Kora se ne peče, a ukus se ne zaboravlja: Najkremastiji KOLAČ SA BRESKVAMA koji će vas osvežiti i zasladiti

0

Ukusna i sočna poslastica na brzinu, savršena mešavina keksa, šlaga i bresaka! Ne dodajte se šećer, nema brašna i jaja, kora se ne peče... Idealno za leto!

ilustracija
ilustracijafoto: beats1/Shutterstock

Ako volite šampitu od breskve, ovaj kolač biće baš po vašem ukusu i dopasti vam se još više!


U pitanju je jednostavan slatkiš koji se pravi za tili čas, a nije neophodno da uključujete šporet. Rezultat je mekan, slastan i sladak kolač kome ćete se vraćati svakog leta.

 

Sastojci:

 

  • 150 grama mlevenog keksa
  • 200 grama keksa
  • 5 bresaka
  • 300 grama šlaga
  • 350 + 100 mililitara hladnog mleka
  • 200 mililitara slatke pavlake
  • 50 grama čokolade po ukusu

 

Priprema


Umutite šlag s mlekom, pa dodajte kiselu pavlaku i nastavite da mutite. Umućeni šlag podelite na dva jednaka dela, pa u jedan sipajte mleveni keks i sve dobro promešajte.

 

ilustracija
ilustracijafoto: Profimedia

Umočite nemleven keks u mleko i počnite da ređate po plehu ili tacni. na ovaj red keksa namažite mešavinu šlaga i mlevenog keksa.


Potom oljuštite, dobro operite i iseckajte na manje delove breskve, pa ih ređajte preko ovog šlaga.


U preostalu polovinu šlaga, dodajte ostatak nemlevenog keksa, koji ćete najpre dobro da izmrvite rukama. Čokoladu, najbolje belu, iseckajte na parčiće, pa nju i izlomljen keks ubacite u šlag i sve dobro promešajte. Ovu smesu namažite preko reda bresaka.


Stavite u frižider da se stegne, idealno preko noći.


Dekorišite seckanim breskvama, rendanom belom čokoladom, šlagom... po ukusu!

 

 

makonda-tracker