Ukusna i sočna poslastica na brzinu, savršena mešavina keksa, šlaga i bresaka! Ne dodajte se šećer, nema brašna i jaja, kora se ne peče... Idealno za leto!
Ako volite šampitu od breskve, ovaj kolač biće baš po vašem ukusu i dopasti vam se još više!
U pitanju je jednostavan slatkiš koji se pravi za tili čas, a nije neophodno da uključujete šporet. Rezultat je mekan, slastan i sladak kolač kome ćete se vraćati svakog leta.
Sastojci:
- 150 grama mlevenog keksa
- 200 grama keksa
- 5 bresaka
- 300 grama šlaga
- 350 + 100 mililitara hladnog mleka
- 200 mililitara slatke pavlake
- 50 grama čokolade po ukusu
Priprema
Umutite šlag s mlekom, pa dodajte kiselu pavlaku i nastavite da mutite. Umućeni šlag podelite na dva jednaka dela, pa u jedan sipajte mleveni keks i sve dobro promešajte.
Umočite nemleven keks u mleko i počnite da ređate po plehu ili tacni. na ovaj red keksa namažite mešavinu šlaga i mlevenog keksa.
Potom oljuštite, dobro operite i iseckajte na manje delove breskve, pa ih ređajte preko ovog šlaga.
U preostalu polovinu šlaga, dodajte ostatak nemlevenog keksa, koji ćete najpre dobro da izmrvite rukama. Čokoladu, najbolje belu, iseckajte na parčiće, pa nju i izlomljen keks ubacite u šlag i sve dobro promešajte. Ovu smesu namažite preko reda bresaka.
Stavite u frižider da se stegne, idealno preko noći.
Dekorišite seckanim breskvama, rendanom belom čokoladom, šlagom... po ukusu!