BRZO I LAKO, A PREUKUSNO

BEZ UKLJUČIVANJA RERNE i gubljenja vremena: Letnja MOKRA TORTA gotova za manje od 15 minuta (RECEPT)

0

Da li ste ikada probali ili pravili mokru tortu? Isprobajte sada ako već niste i sigurno se nećete pokajati.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Mokra keks torta vam verovatno zvuči čudno, ali njen ukus je sve suprotno od toga. Sprema se brzo i lako, a biće vam omiljena poslastica.

 

Ono što je bitna karakteristika mokre torte je da vam ne treba mnogo sastojaka, a samim tim neće ni uticati na vaš kućni budžet, dok će ukućani biti zadovoljni.

Sastojci:

 

  • Gotove kakao kore
  • 750g šlaga
  • 600ml kisele vode
  • 1kg kisele pavlake
  • 320g šećera u prahu
  • 600g mlevenog keksa

 

Priprema:

 

Umutite čvrsto šlag i kiselu vodu, a posebno mutite pavlaku sa šećerom u prahu i u tu smesu dodajte mleveni keks i devet kašika prethodno umućenog šlaga, pa celu smesu sjedinite.

 

Kore nakvasite čokoladnim mlekom, pa ređajte kore, fil i šlag, pa tako još dva puta. Ako volite, odozgo možete preliti čokoladnom glazurom i na kraju ostavite u frižideru preko noći.

 

Vaša torta je spremna bez mnogo muke i bez upotrebe rerne, što je jako bitno naročito leti. Sada možete organizovati kafu sa prijateljicama i zasladiti se uz posebnu mokru keks tortu.

 

 

makonda-tracker