Slobodno možete zameniti breskve nekim drugim voćem, ali one su izvanredno osveženje u toplim danima
Sastojci:
- dva jajeta
- 4 kašike šećer
- 4 kašike ulja
- pola kesice praška za pecivo
- 4 kašike brašna
- 3 breskve
- 100 ml soka od pomorandže
Priprema
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Ukoliko je smesa veoma gusta, uliti kašiku mleka, ali je važno da smesa ne bude retka. Na dno kalupa od 30 cm postaviti papir za pečenje, zatim izliti smesu, pa u nju utisnuti kriške breskve.
Peći u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Vruć kolač preliti sokom od pomorandže, pa ostaviti da se ohladi. Izvaditi ga iz kalupa, skinuti pek-papir i posuti prah šećerom.
Ohlađen kolač iseći na šnite i dodatno ukrasiti svežim voćem.
( Izvor: zena.blic.rs )