Ovakav džem se priprema brzo, lako, a obožavaćete ga i vi i vaša porodica
Pogledajte i recept za džem od aronije i jabuke, domaći džem od šljiva, džem od jabuka s ukusom karamele, ali i marmeladu od pomorandže i mandarine!
Sastojci
- 2 kilograma voća po želji (breskve, nektarine, kajsije ili šljive)
- opciono: kašika ili dve šećera (belog ili žutog)
Priprema
Voće operite, isecite na polovine, izvadite koštice, pa te polovine poređajte u pleh. Neka korica bude okrenuta na dole, a poprskajte šećerom po želji.
Pecite pola sata na temperaturi od 170°C. Voće treba da omekša i da otpusti višak vode.
U sterilisane vruće tegle ređajte voće i pritiskajte ga kako biste istisnuli vazduh. Možete dodavati i vanilin šećer, cimet, po ukusu.
Pazite, jer ovaj džem ne može predugo da stoji.
( Glossy )