Toliko je kremasta da niko ne može da odoli njenom ukusu.
Sastojci:
- 125 g maskarpone sira
- 2 kašike šećera
- 1 kašika kukuriznog skroba
- 300 g piškota
- 140 g ananasa iz konzerve
- 200 ml slatke pavlake
- 150 ml soka od narandže
Priprema
Pre svega je potrebno da izaberete jedan kalup u koji ćete ređati piškote koje je potrebno da prethodno natopite u sok od ananasa. Potrebno je da takođe u jednu posudu dodate i maskarpone sir i slatku pavlaku i da sve mutite dok ne postane čvrsto.
Nakon toga iseckajte ananas i dodajte u smesu. Sve ovo premažite preko piškota.
Dok sve stoji u frižideru vreme je da u drugoj posudi pomešate šećer, kukuruzni skrob i sok od narandže. Sve ovo kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Ostavite da se malo ohladi i prelijte preko torte!
Sigurno vam je ostalo malo ananasa, pa ga lepo iseckajte i poređajte preko torte odozgo.
Nakon svega je potrebno da odstoji u frižideru još 2-3 sata i tek onda možete skinuti kalup.