Čak i početnici u kuhinji moći će da naprave ovaj ukusni slatkiš, koji je savršen za vrele letnje dane
Omiljene letnje torte obično su kremaste, lagane i ne preterano slatke, a ova izdašna domaća tortica je pravi primer toga.
Njena priprema je brza i jednostavna, a izgleda vrlo dekorativno jer ima više slojeva različitih boja.
Sastojci:
- 150 grama orašastih plodova po želji, najbolje oraha ili badema
- 130 grama brašna
- 3 kašike šećera
- 110 grama otopljenog putera
- 220 grama krem-sira
- 130 grama šećera u prahu
- 200 mililitara slatke pavlake
- 1 kesica pudinga od vanile
- 1 kesica pudinga od čokolade
- šlag po ukusu
- dekoracija po želji
Priprema
Iscekajte orašaste plodove što sitnije, pa pomešajte s otopljenim puterom, šećerom i brašnom. Kad dobijete kompaktnu smesu, utisnite u dno kalupa, koji je prethodno podmazan ili obložen pek-papirom, pa pecite 20 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.
Čim bude gotovo, izvadite da se hladi.
Umutite pavlaku, krem-sir i šećer u prahu dok ne bude penasto. Zatim ovu kremastu masu rasporedite preko kore, dobro poravnajte i ostavite da se hladi u frižideru dok se ne krem ne stegne.
Skuvati puding od vanile s vodom ili mlekom, pa preliti preko ohlađenog krema.
Zatim skuvati puding od čokolade s vodom ili mlekom, pa preliti preko ohlađenog pudinga od vanile.
Kad se ohladi i stegne, namazati šlag.
Dekorišite čokoladnim ili šarenim mrvicama, mlevenim orasima, rendanom čokoladom, voćem, kakaoom...
U videu pogledajte detaljnu pripremu.