njam, njam

Rashalađuje organizam, gosti će vam tražiti repete: Brza torta sa plazmom idealna za leto, a ukus se DUGO PAMTI

0

Ako volite kremaste dezerte ova torta je idealna za vas

foto: Peki Anna/Shutterstock
foto: Peki Anna/Shutterstock

Brza torta je poslastica koja se sigurno nekada našla na meniju svake domaćice.

 

Jednostavna je za pripremu, a toliko je ukusna da će svi tražiti parče više.

Ukoliko vam se najave iznenadni gosti i želite da ih ugostite i učinite da vas nikad ne zaborave napravite ovu tortu, sigurno se nećete pokajati.

 

 

Evo šta vam je potrebno:

 

  • 12 jaja
  • 300 g mlevenih oraha
  • 300 g mlevenog Plazma keksa (može i neki drugi)
  • 28 kašika šećera
  • još 15 kašika šećera
  • litar mleka
  • 4 kašike brašna
  • 500 g malina
  • 150 g grama šećera u prahu
  • 250 g margarina,
  • 200 g izlomljenog keksa
  • 100 g rendane čokolade
  • 3 kesice šlaga

 

 

Priprema:

 

Uzeti jaja pa odvojiti belanca od žumanaca i umutiti ih, pa dodati seckane orahe i mleveni plazma keks.

 

Sve dobro umutiti mikserom a onda smesu podeliti na dva dela. Od tih smesa ispecite dve kore. U zavisnosti od šporeta biće vam potrebno oko 20 minuta ako vam je šporet podešen na 180 stepeni.

 

Kada ste ispekli kore, izvadite ih iz pleha i ostavite da se ohlade.

 

U mleko sipajte 28 kašika šećera i mešanjem razmutite šećer. Tu mešavinu, stavite da se kuva, povremeno je mešajući da ne zagori.

 

torta, torta sa orasima
foto: Shutterstock

 

Dok se mleko kuva, umutite 12 žumanaca sa 15 supenih kašika šećera i 4 supene kašike brašna. Brašno dodajte tek kada se šećer dobro umuti.

 

U mleko dodajte žumanca i kuvajte, ali mešajte da ne zagori. Fil je gotov kada dobije lepu kremastu strukturu. Ostavite ga da se ohladi, a potom u njega stavite margarin i šećer u prahu i mutite dok ne dobijete kremastu smesu.

 


Zatim, tome dodajte i lomljeni keks i rendanu ili sitno seckanu čokoladu. Sve dobro sjedinite mešanjem.

 

Na podlogu za tortu stavite jednu koru, a zatim na nju nanesite fil. Preko fila stavite polovinu malina, pa drugu koru i drugu polovinu malina.

 

Tortu ukrasite umućenim šlagom i dekorišite po želji.

 

Torta treba da odstoji malo u frižideru pre nego što je poslužite.

 

 

makonda-tracker