Ako volite kremaste dezerte ova torta je idealna za vas
Brza torta je poslastica koja se sigurno nekada našla na meniju svake domaćice.
Jednostavna je za pripremu, a toliko je ukusna da će svi tražiti parče više.
Ukoliko vam se najave iznenadni gosti i želite da ih ugostite i učinite da vas nikad ne zaborave napravite ovu tortu, sigurno se nećete pokajati.
Evo šta vam je potrebno:
- 12 jaja
- 300 g mlevenih oraha
- 300 g mlevenog Plazma keksa (može i neki drugi)
- 28 kašika šećera
- još 15 kašika šećera
- litar mleka
- 4 kašike brašna
- 500 g malina
- 150 g grama šećera u prahu
- 250 g margarina,
- 200 g izlomljenog keksa
- 100 g rendane čokolade
- 3 kesice šlaga
Priprema:
Uzeti jaja pa odvojiti belanca od žumanaca i umutiti ih, pa dodati seckane orahe i mleveni plazma keks.
Sve dobro umutiti mikserom a onda smesu podeliti na dva dela. Od tih smesa ispecite dve kore. U zavisnosti od šporeta biće vam potrebno oko 20 minuta ako vam je šporet podešen na 180 stepeni.
Kada ste ispekli kore, izvadite ih iz pleha i ostavite da se ohlade.
U mleko sipajte 28 kašika šećera i mešanjem razmutite šećer. Tu mešavinu, stavite da se kuva, povremeno je mešajući da ne zagori.
Dok se mleko kuva, umutite 12 žumanaca sa 15 supenih kašika šećera i 4 supene kašike brašna. Brašno dodajte tek kada se šećer dobro umuti.
U mleko dodajte žumanca i kuvajte, ali mešajte da ne zagori. Fil je gotov kada dobije lepu kremastu strukturu. Ostavite ga da se ohladi, a potom u njega stavite margarin i šećer u prahu i mutite dok ne dobijete kremastu smesu.
Zatim, tome dodajte i lomljeni keks i rendanu ili sitno seckanu čokoladu. Sve dobro sjedinite mešanjem.
Na podlogu za tortu stavite jednu koru, a zatim na nju nanesite fil. Preko fila stavite polovinu malina, pa drugu koru i drugu polovinu malina.
Tortu ukrasite umućenim šlagom i dekorišite po želji.
Torta treba da odstoji malo u frižideru pre nego što je poslužite.