icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

SUPERBRZA POSLASTICA SA BOGATIM KREMOM: Najjednostavnija ČOKOLADNA TORTA sa piškotama ― bez pečenja

Podeli:

Kremasto savršenstvo sa piškotama i slatkom pavlakom

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

1 l slatke pavlake

400 g tamne čokolade

160 g mlečne čokolade

4 pakovanja piškota

2 šlag krema od čokolade

mleko za umakanje piškota

 

Priprema:

 

Slatku pavlaku možete da koristite i biljnu i mlečnu, koju imate.

Jedino treba da vodite računa je to da li je zaslađena ili ne. Ukoliko nije, zasladite sa 200 g šećera u prahu.

 

Zagrejati slatku pavlaku do tačke ključanja, ali da ne proključa.

Dok čekate, izlomiti svu čokoladu u jednu veliku posudu.

 

Vrelom slatkom pavlakom preliti čokoladu i mešati dok se čokolada potpuno ne otopi.

 

Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa stavite u frižider na nekoliko sati.

 

Posle hlađenja dobro umutiti mikserom.

 

Dodati zatim šlag krem, tako u praškastom stanju, pa sve zajedno umutiti.

 

Piškote podeliti na tri dela.

 

Možete slagati na tacnu, ali bolje u kalup ili tepsiju. U ovom slučaju je tepsija 30 x 20 cm obložena folijom.

 

U ovom receptu je utrošeno oko pola litre mleka; tanje piškote manje umačite, deblje više.

 

U mleko možete po želji dodati nes kafu ili rum. Isto tako u fil možete da dodajete lešnike, orahe, seckate bananice, šta god da volite. Fil je bazni, pa je lako podložan promenama.

 

Slažite red piškota, red krema.

 

Posle slaganja i mazanja, ostaće vam krema još.

 

Ohladite tortu, okrenite na tacnu, pa je tim kremom premažite.

 

Fil takođe držite u frižideru.

 

 

Inicijalizacija u toku...