Sve iz jedne činije

Slasnija od bureka, gotova za tren oka: Zalivena pita sa sirom lepša i od one iz pekare (RECEPT)

1

Sočna domaća pita sa sirom koja se pravi od gotovih kora idealan je doručak ili večera za celu porodicu

foto: Heghineh Cooking Show, Youtube Printscreen
foto: Heghineh Cooking Show, Youtube Printscreen

Ljubitelji pita uvek tragaju za receptima zahvaljujući kojima ovaj dragulj balkanske kuhinje deluje kao da je napravljen od domaćih kora. 

 

Ova sočna domaća pita je upravo takva — savršeno mekana, beskrajno slasna, prepuna sira, a najbolje od svega je što priprema traje kratko i ne zahteva da isprljate previše sudova!

 

Sastojci:

 

  • pakovanje gotovih kora
  • 2 jajeta
  • 5 kašika ulja
  • 250 grama sitnog slanog sira
  • 2 decilitra mleka
  • 1 decilitar jogurt
  • so po ukusu

 

Priprema


Uključiti rernu na 180 stepeni.


U dubljoj činiji umutiti jaja, pa im dodati mleko, jogurt, ulje, pa posoliti po ukusu (obratite pažnju na to koliko je slan sir) i dobro pomešati.


Potom podmazati pleh uljem i staviti jednu koru za pitu. Na nju sipati tri kašike pripremljenog fila i razmazati po celoj kori, pa ponavljati dok se ne potroše sve kore.


Zatim iseći na kocke, pa preliti ostatkom fila.


Peći u prethodno zagrejanoj rerni oko pola sata.


Služiti uz jogurt ili kiselo mleko.
 

 

makonda-tracker