icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

VEČERA KOJA ĆE OKUPITI PORODICU ZA TRPEZOM: Danska PITA sa šampinjonima i prazilukom

Za samo pola sata će biti gotova i spremna za konzumaciju.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ukoliko nemate dovoljno vremena za obline obroke i pripreme, ova ukusna pita će vas oduševiti.

 

Sastojci:

 

Kore - domaće

Maslinovo ulje

Pakovanje šampinjona

Praziluk

So

Biber

Bosiljak

3 jaja

 

Priprema:

 

U tiganju propržite luk, pečurke, pa dodajte bosiljak i začine. U dubokoj posudi pomešajte tri ulupana jaja i gotovu smesu. Nauljite pleh pa ređajte red kora, red fila, dok god imate materijala. Na kraju premažite sa malo maslinovog ulja i stavite da se peče 30 minuta na 180. stepeni.

 

Pitu možete jeste uz sveže kiselo mleko ili kefir.

 

Jogurt
foto: Profimedia