icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT

MOŽE ZA DEZERT, MOŽE KAO OBROK! Spolja hrskava, iznutra kremasta — poslastica na brzinu koju ćete praviti celog leta

Podeli:

Probajte već danas i oduševićete se time koliko je priprema jednostavna, a ukus božanstven

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Pecivo koje krcka u ustima, a kremasti fil od vanile curi. Bolje i od princes-krofni, a još lepše od krempita i šampita.

 

Sastojci:

 

  • 12 listova kore
  • 3 jajeta
  • 3 kašike šećera
  • 200 ml ulja
  • 200 g jogurta
  • 100 g griza
  • 1 kesica praška za pecivo


Za puding/fil:

 

  • 1 l mleka
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 80 g šećera


Pomešajte puding sa šećerom i malo mleka i dobro promešajte da nema grudvica, piše Stvar ukusa. Zatim preostalo mleko stavite da se kuva i dodajte puding. Kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Ohladite.

 

Uzmite jednu koru premažite smesom sa jogurtom, pa preko drugu koru i premažite smesom, pa treću koru. Po dužini treće kore stavite puding od vanile i urolajte. Ponovite postupak sa svim korama, treba da dobijete 4 rolata.

 

Stavite u pleh obložen pek papirom i premažite uljem. Pecite na 180°C nekih 20 minuta sa uključenom ventilacijom.

 

 

Inicijalizacija u toku...