na brzinu

Gotove kore lepše od domaćih, a ukus je nestvaran: Zalivena TURSKA PITA SA SIROM koju jedan trik pretvara u remek-delo

0

Ako pitu napravite baš ovako, svi će misliti da ste sami razvlačili kore

foto: screenshot/YT/ YORUKKIZININMUTFAGI
foto: screenshot/YT/ YORUKKIZININMUTFAGI

Ako obožavate pite od domaćih kora, ova brza alternativa sigurno će vam se dopasti! Ne traži mnogo truda, a ukus je božanstven, naročito ako preferirate bogate i slane sirnice.

Sastojci:

 

  • pakovanje gotovih kora
  • lisnato testo
  • 2 cela jajeta + 1 žumance
  • 2 dl mleka
  • 2 dl gazirane mineralne vode
  • 8 kašika ulja
  • puter za podmazivanje pleha
  • 150 grama sitnog slanog sira
  • 100 grama kačkavalja
  • so i biber po ukusu
  • peršun, ruzmarin, majčina dušica po ukusu

 

Priprema


Dobro umutite jaja, pa im dodajte mleko i ulje.


Pleh u kome ćete peći pitu premažite puterom, a prvu koru raširite tako da prelazi preko ivica pleha, pa je prelijte dvema kutlačama umućene smese s jajima.

 

Pita sa sirom
foto: Screenshot / YÖRÜK KIZININ MUTFAĞI

Ostavite jednu koru sa strane, a ostalo dobro izgužvajte, pa stavite preko prve kore. Zatim prelijte i ovo dvema kutlačama smese, pa poređajte sitan sir, rendani kačkavlj i začine.


Potom prekrijte korom koju ste stavili sa strane, pa još jednom prelijte dvema kutlačama smese od jaja. Zatvorite pitu donjom korom, koja je visila sa ivica pleha. Prelijte ostatkom smese.


Odvojte 4 lista lisnatog testa, spojite ih i razvucite oklagijom dok ne budu veličite tepsije, pa to stavite preko pite.


Sve premažite žumancetom, pa zasecite otprilike na parčiće.


Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, ne manje od 50 minuta. Kad bude na pola gotovo, prelijte mineralnom vodom, pa vratite u rernu.


Služite uz jogurt.

 

Pogledajte i video-uputstvo, korak po korak.

 

 

 

 

makonda-tracker