Iznenadiće vas koliko je izdašna i ukusna s obzirom na to da se za njenu pripremu koristi tek nekoliko sastojaka
Neobična mešavina najjednostavnijih namirnica dovoljna je za ukusan i bogat doručak koji se pamti.
Sastojci:
- 150 grama soje
- 4-5 krompira srednje veličine
- 3 veće glavice crnog luka
- so, suvi biljni začin biber po ukusu
- ulje
- kore za pitu
Priprema
Oljuštite i skuvajte krompir. Soju potopite u toplu vodu, pa kad nabubri ocedite je i sastavite s prohlađenim krompirom.
Na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte krompir i soju, suvi biljni začin, so, biber.
Smesom premažite kore za pitu poprskane uljem, pa preklopite kore i uvijajte s jedne strane kao sarmu.
Ređajte u nauljen pleh, pa popskajte uljem i pospite soli po ukusu.
Pecite na 190 stepeni dok ne dobije rumenu boju.
Nakon što se pita ispeče, prekrijte aluminijumskom folijom ili čistom krpom.