icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

isproban recept

Domaći KOMPOT OD KAJSIJA spreman za 15 minuta: Nema konzervansa, lako se pravi, a ukus će vas ODUŠEVITI

Podeli:

Nema ništa lepše nego kada tokom zime otvorite teglu ukusnog džema, kompota ili slakog pa se počastite i vratite u one lepe tople dane

foto: Shutterstock / Dream79
foto: Shutterstock / Dream79

Pored džema od kajsija, kompot od kajsija je nešto što zaista zaslužuje da se nađe na policama vašeg frizidera ili ostave.

 

Kajsije su u samom jeku i sada je pravo vreme da neke od sočih plodova sačuvate i za zimu.

 

 

Kompot od kajsija se brzo pravi, ne zahteva nikakvo predznanje, a rezultat će vas oduševiti. 

 

Evo kako da naparavite ovu ukusnu poslasticu u kojoj možete uživati tokom cele zime. 

 

Kompot od kajsija
foto: Shutterstock / Viktor1

Potrebno je: 

 

  • kajsije (koliko želite, u teglu može da stane 5,6 komada)
  • voda
  • šećer

 

Priprema:

 

Za prirpemu kompota potrebne su vam kajsije koje su malo tvrđe, ne skroz zrele kao za džem.

 

Uzmite kajsije, operite i prepolovite, a zatim izvadite koštice. Ređajte u teglu tako da ih ne nabijate, potrebno je da budu lepo raspoređene. 

 

 

Zatim u teglu sipajte vodu, skoro do vrha. Pospite šećerom i zatvorite.

 

Pripremite šerpu u kojoj ćete ih kuvati. Na dno šerpe stavite krpu kako tegle ne bi tokom zagrevanja popucale.

 

Poređajte šerpe i naspite vodu, pa pustite da se zagreva. Nakon što proključa potrebno je da ključa oko 10 do 15 minuta, nikako više.

 

Nakon tog vremena, izvadite tegle i odložite u ostavu.To je sve, sada možete da uživate u plodovima svog truda.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...