PRSTE DA POLIŽEŠ

Brže od ovoga ne može, a ni slađe i ukusnije: Napravite NESTVARNI džem od kajsija PO NAJSTARIJEM RECEPTU naših baka

0

Sezona kajsija je počela, a sa njom i recepti za najukusnije džemove.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Džem je uvek omiljeno i savršeno rešenje za brzu poslasticu, a prednost je što ga možete praviti od bilo kog omiljenog voća.

 

Sigurno vam je stalo da napravite idealan džem i uživate u njegovom ukusu ovog leta, a starinski recept za džem od kajsije će vas oduševiti i bez sumnje ćete ostaviti utisak prave domaćice.

 

Još jedna prednost ovog recepta je da vam ne treba konzervans.

 

Sastojci:

 

  • 5 kilograma kajsija
  • 2 kilograma šećera

 

Priprema:

 

Obratite pažnju da kajsije budu zdrave, oprane, očišćene od koštica, pa ih isecite na pola i poređajte u šerpu.

 

Kuvajte tako kajsije oko 15 minuta na visokoj temperaturi, a s vremena na vreme promešajte kako ne bi zagorele. Ne dodajte nikakvu tečnost jer će kajsije same pustiti svoj sok. 

 

Kajsija
foto: Shutterstock/Valentyn Volkov

Nakon 15 minuta, smanjite temperaturu i krčkajte voće narednih sat vremena, a sve vreme morate voditi računa o tome da vam ne zagore kajsije. Posle sat vremena dodajte šećer i sve zajedno kuvajte još 20 minuta. 

 

Vaš džem je gotov i sve što treba da uradite jeste da ga sipate u blago zagrejane tegle i čuvate na tamnom i hladnom mestu. Koštice breskvi ne bacajte već ih očistite i uzimajte po nekoliko svakog dana, one su širom sveta poznate kao prirodni lek protiv raka.

 

 

makonda-tracker