Sezona kajsija je počela, a sa njom i recepti za najukusnije džemove.
![foto: Profimedia](/data/images/2018/11/03/15/245939_dzemlimun_ff.jpg?ver=1655128091)
Džem je uvek omiljeno i savršeno rešenje za brzu poslasticu, a prednost je što ga možete praviti od bilo kog omiljenog voća.
Sigurno vam je stalo da napravite idealan džem i uživate u njegovom ukusu ovog leta, a starinski recept za džem od kajsije će vas oduševiti i bez sumnje ćete ostaviti utisak prave domaćice.
Još jedna prednost ovog recepta je da vam ne treba konzervans.
Sastojci:
- 5 kilograma kajsija
- 2 kilograma šećera
Priprema:
Obratite pažnju da kajsije budu zdrave, oprane, očišćene od koštica, pa ih isecite na pola i poređajte u šerpu.
Kuvajte tako kajsije oko 15 minuta na visokoj temperaturi, a s vremena na vreme promešajte kako ne bi zagorele. Ne dodajte nikakvu tečnost jer će kajsije same pustiti svoj sok.
![Kajsija](/data/images/2022/02/05/18/335080_kajsija-shutterstock-1077334097_ff.jpg?ver=1655128312)
Nakon 15 minuta, smanjite temperaturu i krčkajte voće narednih sat vremena, a sve vreme morate voditi računa o tome da vam ne zagore kajsije. Posle sat vremena dodajte šećer i sve zajedno kuvajte još 20 minuta.
Vaš džem je gotov i sve što treba da uradite jeste da ga sipate u blago zagrejane tegle i čuvate na tamnom i hladnom mestu. Koštice breskvi ne bacajte već ih očistite i uzimajte po nekoliko svakog dana, one su širom sveta poznate kao prirodni lek protiv raka.