Ova poslastica pravo je slatko zadovoljstvo koje se topi u ustima.
Ledeno nebo, stara i izdašna torta, idealno je hladno osveženje za vrele letnje dane.
Pravi se vrlo jednostavno i za kratko vreme, a ako volite torte s mnogo jaja, ova će vas oduševiti.
Sastojci
Za koru:
- 7 belanaca
- 7 kašika šećera
- 7 kašika brašna
- 200 mililitara mleka
Za fil:
- 7 žumanaca
- 7 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 3 kesice vanilin šećera
- 700 mililitara mleka
- 250 grama stonog margarina na sobnoj temperaturi
- 2 kesice šlaga
Priprema
Belanca umutiti u čvrst sneg, pa im dodati šećer i nastaviti mućenje uz postepeno dodavanje brašna.
Uliti u kalup, podmazan ili obložen pek-papirom, pa peći u rerni prethodno zagrejanoj na 150 stepeni. Skuvati 200 mililitara mleka, pa time preliti biskvit dok je još vruć.
Za fil umutiti žumanca sa šećerom i vanilinim šećerom, pa odvojiti malo mleka od pripremljenih 700 mililitara i to dodati smesi. Zatim umešati brašno, postepeno da se ne bi formirale grudvice. Smesu zatim skuvati u preostalom mleku, pa ohladiti i u sve umešati margarin.
Kad je biskvit hladan, premazati ga filom, pa preko svega namazati šlag.
Dekorisati po ukusu i ostaviti da odstoji u frižideru.