icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

isprobajte!

5 sastojaka je dovoljno da pripremite neobičnu poslasticu: Japanske palačinke će vas oduševiti svojom mekoćom i ukusom

Podeli:

Verovatno ste do sada probali razne načine pripreme palačinaka, ali sada ćete se oduševiti ovim novim receptom za pripremu istih. 

foto: Shutterstock/santichat chawanut
foto: Shutterstock/santichat chawanut

Zavrnite rukavi i na najjednostavniji način pripremite ukusne palačinke koje možete filovati bilo kojim namazom.

 

Sastojci: 

 

  • 25 ml mleka
  • 2 jaja
  • pola limuna
  • vanilin šećera
  • 35 g brašna

 

 

Priprema:

 

Prvo je potrebno da umutite jaja, a zatim u njih dodajte mleko. Kada se ta dva sastojka sjedine, postepeno dodajite brašno i pazite da vam se ne prave grumenčići. 

 

U drugoj posudi umutite belance i u njega nacedite pola limuna. Kada belance bude kao sneg, dodajte jedan vanilin šećer i sve dobro umutite. 

 

Nakon tog abelance dodajte u prethodno pripremljenu smesu sa žumancem i dobro izmešajte. 

 

Kada se smesa sjedini kašikom ili kasicama za šaranje, istiskajte smesu u zagrejan i vrlo malo podmazan tiganj. Pecite palačinke sa obe strane dok ne porumene. 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...