icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT

RECEPT JE STAR VEKOVIMA: Izdašna čokoladna HILANDAR TORTA izvrsna je poslastica za SVAKU PRILIKU

Podeli:

Ova torta je vrlo jednostana za pravljenje, a ukus je fantastičan, pa zato i ne čudi što svi koji je probaju biraju za omiljeni desert.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci

 

Za patišpanj:

 

10 jaja

10 kašika šećera

10 kašika mlevenih oraha

2 kašike kakaoa

 

Za fil:

 

5 jaja

300 g čokolade za kuvanje

125 g putera

5 kašika šećera

 

Za dekoraciju:

 

50 g mlevenih oraha

malo rendane crne i bele čokolade

 

Priprema:


Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte kakao, mlevene orahe i mešajte dok se smesa ne sjedini. Testo sipajte u okrugli kalup za pečenje obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 40 minuta.

 

Otopite puter i čokoladu i sklonite sa šporeta. Odvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutite u čvrst šne zajedno sa šećerom. Zatim umutite žumanca, dodajte istopljenu i ohlađenu čokoladu i lepo sjedinite mikserom. Zatim dodajte šne i lagano sve dobro sjedinite. Ostavite da se stegne u frižideru.

 

Patišpanj isecite na 2 jednaka dela. Prvu koru premažite filom, pa stavite drugu koru i zatim celu tortu premažite filom. Ivice obložite mlevenim orasima. Orahe i na krajeve gornje površine. Sredinu torte dekorišite rendanom belom i crnom čokoladom.

 

 

Inicijalizacija u toku...