Za vrlo kratko vreme i uz pomoć nekoliko sastojaka, dobićete svoju omiljenu majsku poslasticu
Temperature rastu, a to za sladokusce znači — povratak sladoleda!
Ako ste u proteklom periodu čuvali grlo, sada je vreme da se opustite i uživate u hladnim i kremastim poslasticama, a teško da ćete naći ukusnije od ove domaće varijante koja obiluje čudesnom aromom višanja.
I, što je najbolje, pravi se za tili čas!
Sastojci:
- 300 grama višanja
- 300 mililitara jogurta
- 200 mililitara hladnog mleka
- 200 grama šlaga u prahu
- 100 grama kristal šećera
- sok od oceđenih višanja
- Listići nane
Priprema
U hladnom mleku umutite mikserom šlag u prahu, sve dok ne dobijete gustu i glatku smesu.
U blenderu pomešajte dobro oprane višnje očišćene od koštica, ali ostavite jednu šaku višanja sa strane, zatim jogurt i kristal šećer i izblendajte dok ne dobijete kompaktnu masu.
Sve vreme muteći mikserom, ovu mešavinu od višanja dodajte umućenom šlagu. Potom prelijte u činiju u kojoj ćete zamrznuti sladoled.
Stavite u zamrzivač na 15-ak minuta, a potom preko pobacajte oprane listiće nane, onu šaku višanja koje ste ostavili sa strane i sve prelijte sokom od višanja ako vam je ostao tokom pripreme.