icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

(recept)

Gotov za 10 MINUTA i savršeno kremast! Prolećni SLADOLED OD VIŠANJA koji pruža slatko-kiselkasto zadovoljstvo

Podeli:

Za vrlo kratko vreme i uz pomoć nekoliko sastojaka, dobićete svoju omiljenu majsku poslasticu

foto: Kati Finell/Shutterstock
foto: Kati Finell/Shutterstock

Temperature rastu, a to za sladokusce znači — povratak sladoleda!


Ako ste u proteklom periodu čuvali grlo, sada je vreme da se opustite i uživate u hladnim i kremastim poslasticama, a teško da ćete naći ukusnije od ove domaće varijante koja obiluje čudesnom aromom višanja.


I, što je najbolje, pravi se za tili čas!


Sastojci:

 

  • 300 grama višanja
  • 300 mililitara jogurta
  • 200 mililitara hladnog mleka
  • 200 grama šlaga u prahu
  • 100 grama kristal šećera
  • sok od oceđenih višanja
  • Listići nane

 

Domaći sladoled, domaći sladoled, sladoled od višanja, sladoled od višnje
foto: Shutterstock

Priprema


U hladnom mleku umutite mikserom šlag u prahu, sve dok ne dobijete gustu i glatku smesu.

 

U blenderu pomešajte dobro oprane višnje očišćene od koštica, ali ostavite jednu šaku višanja sa strane, zatim jogurt i kristal šećer i izblendajte dok ne dobijete kompaktnu masu.

 

Sve vreme muteći mikserom, ovu mešavinu od višanja dodajte umućenom šlagu. Potom prelijte u činiju u kojoj ćete zamrznuti sladoled.

 

Stavite u zamrzivač na 15-ak minuta, a potom preko pobacajte oprane listiće nane, onu šaku višanja koje ste ostavili sa strane i sve prelijte sokom od višanja ako vam je ostao tokom pripreme.

 

 

Inicijalizacija u toku...