Prave se brzo i jednostavno, a uživaćete u svakoj zalogaju!
Sastojci:
- 2 kašike putera
- 2 čena belog luka
- 2 kašike brašna
- 1 ½ šolja pavlake za kuvanje
- 2 šolje rendanog čedar sira
- ½ šolje rendanog parmezana
- so, biber
- 4 srednje tikvice
- sveža majčine dušice
- svež peršun, za dekoraciju
Priprema
Zagrejte rernu na 190°C. U velikom tiganju rastopite puter. Dodajte sitno seckan beli luk i malo propržite, piše Stvar ukusa. Zatim dodajte brašno i kratko pržite dok ne počnu mehurići da se pojavljuju. Sipajte pavlaku za kuvanje i ostavite da proključa. Zatim dodajte 1 šolju rendanog čedar sira i parmezana, pa posolite i pobiberite. Kada se sir istopi isključite.
Tepsiju premažite puterom, ređajte sloj tikvica isečenih na kolutove koje ste posolili, pa smesu od pavlake za kuvanje i sira i preko stavite preostali izrendan čedar sir. Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke. Pospite sa seckanom majčinom dušicom i pecite nekih 20-25 minuta. Ukrasite peršunom i poslužite toplo.