lepše niste probali

Jeftin tajni sastojak im daje poseban ukus: Vazdušasti ĐEVRECI mekani kao oblak (RECEPT)

1

Od ovog testa možete napraviti i kiflice, ali izgledaće vrlo dekorativno ako ga oblikujete u manje đevreke, posebno zahvaljujući posebnom biljnom začinu

foto: Instagram, recepti_kosimova_35
foto: Instagram, recepti_kosimova_35

Ukoliko ne možete da odolite domaćim pecivima, ovaj recept za domaće đevreke sigurno će vam se dopasti!


Oni su zasitni, savršeno mekani i mogu da traju danima, a zahvaljujući većoj količini mirođije imaju specifičan miris i ukus, zbog kog će vam svi tražiti recept.

 

Najbolje od svega je što možete da oblikujete testo kako god želite, pa i u kiflice, ali punački venci će ipak izgledati najlepše.


Sastojci:

 

  • 2 jajeta + 1 žumance za premazivanje
  • 2 šolje toplog mleka
  • pola čaše tople vode
  • 100 mililitara biljnog ulja
  • 1 kašika putera (sobne temperature)
  • 1 kašika soli (manje ili više, po ukusu)
  • 1 kašika šećera
  • 1,5 kašika suvog kvasca
  • 500 grama brašna (po potrebi još)
  • mirođija po ukusu


Priprema


Razmutite kvasac u malo vode, pa dodajte kašiku šećera i pospite prstohvatom brašna i ostavite pet minuta. Potom dodati jaja, mleko, vodu i so, pa sve dobro promešati.


Zatim, uz neprestano mešanje, postepeno dodavati brašno i zamesiti meko testo.


Potom dodajte mirođiju i dobro premesite tako da se ravnomerno rasporedi.
Podelite na nekoliko delova, pa dodajte svakom deliću malo putera, razvucite i oblikujte u štapić, pa njega savijte tako da dobijete oblik kruga. Premažite žumancima.


Poređajte po plehu obloženom pek-papirom, pa pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni sve dok ne porumeni.

 

 

 

 

 

makonda-tracker