recept dana

Večera koja će okupiti porodicu za trpezom: Aromatične kiflice sa nadevom od kulena i sitnog sira

0

Ove domaće kiflice će biti i sutradan mekane i sočne, a za to imamo poseban trik.

foto: : Aleksandar Tomic / Alamy, Profimedia
foto: : Aleksandar Tomic / Alamy, Profimedia

Ljubitelji ukusnog testa na aromatičnim nadevima, biće oduševljeni domaćim kiflicama sa kulenom i sirom, a uz ovaj fanstastičan recept čitava porodica će se okupiti za trpezom.

 

Sastojci:

 

suvi kvasac
30 g šećera
prstohvat soli - kalijumove

1kg brašna
200 ml ulja
500 ml mlake vode


Nadev:

 300g sitnog sira
 kašičica ljute paprike
 kašičica slatke paprike
 crni biber
 300 g domaćeg kulena


Priprema:

Kvasac, šećer i malo brašna pomešati sa toplom vodom. Kada nadođe, dodati ulje i so. Postepeno dovati brašno dok se ne umesi testo, fine nelepljive strukture. Nadolazi 30 min. Podeliti na 2 dela i napraviti 2 jufke koje ostavimo da nadođu jos 10 minuta. Svaku jufku rasklagijati i seći na jednake trouglove. Punjenje-urnebes nadev pravite tako što pomešate sitan sir, ljutu i slatku papriku, malo bibera. Svaku kiflicu puniti jednom kašičicom urnebes nadeva i staviti listić kulena. Urolati i ređati na pleh. Svaku kiflicu posutu mlevenom crvenom paprikom. Ostaviti opet da nadođe još 10 minuta. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 20 minuta. Možete ih posuti susamom i kimom.

 

kiflice
foto: Aleksandar Tomic / Alamy, Profimedia


 

 

makonda-tracker