icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

za ljubitelje sira

Tope se u ustima, a ukus je BOŽANSTVEN! PUNJENI UŠTIPCI savršeni za doručak ili večeru (RECEPT)

Podeli:

Ako volite stare i proverene uštipke po bakinom receptu, ova unapređena varijanta koja je još sočnija, ali i kremastija, sigurno će vam biti po ukusu

foto: AS Food studio/Shutterstock
foto: AS Food studio/Shutterstock

Za ljubitelje testa i nešto masnijeg doručka, ovaj recept je jednostavno savršen! Ovi sočni uštipci pripremaju se vrlo brzo, a njihov ukus će vas oduševiti.

 

Sastojci:

 

  • 2 manja jajeta
  • 150 grama brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 120 mililitara mleka
  • 120 grama nešto slanijeg kačkavalja
  • ulje
  • prstohvat soli


Priprema


Umutiti jaja, pa sipati mleko i dobro promešati, pa postepeno, uz neprestano mešanje, dodavati brašno s praškom za pecivo. Posoliti i zamesiti gusto testo.
Preko svega narendati kačkavalj, pa premesiti. Uzimati kašikom delove testa i oblikovati ih dlanovima u loptice i spljeskati u oblik pljeskavice, pa pržiti u prethodno zagrejanom ulju.


Po vađenju iz ulja ređati po papirnom ubrusu da bi se ocedila masnoća.


Služiti toplo uz jogurt.

 

 

Inicijalizacija u toku...