Ne postoji način da omanete u ovom receptu, a rezultat je najukusniji doručak ili večera
Slatki ili slani, mafini su pecivo kom niko ne može da odoli!
Oni se pripremaju vrlo brzo i jednostavno, u jednoj činiji, tako da nema previše prljavih sudova, a gotovi su u treptaj oka.
Ako nemate ideju šta možete da pripremite za doručak ili večeru, uvek su zgodno i brzo rešenje, a nezaboravan ukus je zagarantovan. Ukoliko se odlučite za ovaj recept, dobićete ultramekane i vazdušaste mafine, koji dugo zadržavaju svežinu.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 2 čaše brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 čaša jogurta
- 1/2 čaše ulja
- 1 kašičica soli
- 200 grama sitnog slanog sira
Priprema
Dobro umutite jaja, pa dodajte ulje i, potom, jogurt. Zatim postepeno sipajte brašno prethodno pomešano s praškom za pecivo i solju, uz neprestano mešanje.
Kada dobijete kompaktnu smesu, bez grudvica, dodajte i sitan sir, pa sve dobro promešajte.
Izlijte u korpice za pečenje i u kalup i pecite oko pšola sata u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.