uspevaju svima

Ostaju vazdušasti i sveži bar dva dana: SLANI MAFINI sa sirom gotovi za tili čas (MERA NA ČAŠE)

0

Ne postoji način da omanete u ovom receptu, a rezultat je najukusniji doručak ili večera

foto: Valerio Pardi/Shutterstock
foto: Valerio Pardi/Shutterstock

Slatki ili slani, mafini su pecivo kom niko ne može da odoli!


Oni se pripremaju vrlo brzo i jednostavno, u jednoj činiji, tako da nema previše prljavih sudova, a gotovi su u treptaj oka.


Ako nemate ideju šta možete da pripremite za doručak ili večeru, uvek su zgodno i brzo rešenje, a nezaboravan ukus je zagarantovan. Ukoliko se odlučite za ovaj recept, dobićete ultramekane i vazdušaste mafine, koji dugo zadržavaju svežinu.

 

Sastojci:

 

  • 4 jajeta
  • 2 čaše brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 čaša jogurta
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 kašičica soli
  • 200 grama sitnog slanog sira


Priprema


Dobro umutite jaja, pa dodajte ulje i, potom, jogurt. Zatim postepeno sipajte brašno prethodno pomešano s praškom za pecivo i solju, uz neprestano mešanje.


Kada dobijete kompaktnu smesu, bez grudvica, dodajte i sitan sir, pa sve dobro promešajte.


Izlijte u korpice za pečenje i u kalup i pecite oko pšola sata u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.

 

 

makonda-tracker