icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

TOLIKO SE LAKO PRAVE DA ĆETE IH SPREMATI UVEK: Slani mafini sa sirom i mladim lukom su idealan doručak za PROLEĆNE DANE

Podeli:

Sve što treba da uradite jeste da narendate sir, naseckate mladi luk, a ostatak posla — radi rerna!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

250 g glatkog brašna

1 kašičica praška za pecivo

½ kašičice suvog origana

240 ml mleka

2 velika jaja

50 ml maslinovog ulja

150 g narendanog sira

3 mlada luka

 

Priprema:

 

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Namastite standardni kalup za 12 mafina ili pripremite 12 čvrstih korpica.

 

Izmiksajte jaja, dodajte mleko i maslinovo ulje. Potom, dodajte sve suve sastojke, brašno, prašak za pecivo, so i origano, pa sjedinite drvenom kašikom ili spatulom. Na kraju, umešajte narendani sir i sitno naseckani mladi luk.

 

Testom napunite kalupe, ali ne do vrha, pa ih pecite u zagrejanoj rerni 20-25 minuta. Proveriti čačkalicom jesu li gotovi.

 


 

Inicijalizacija u toku...