icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

probajte i ovako

Biće tako vazdušasti i mekani: Ovako se spremaju mlečni mafini BEZ RERNE (RECEPT)

Podeli:

Ukoliko pripremite mafine na ovaj način, dobićete mekano testo koje se topi u ustima!

foto: Alena_Kos/Shutterstock
foto: Alena_Kos/Shutterstock

Kada pripremate mafine na ovakav način, dobićete vazdušasto i mekano testo, a najbolja stvar je što vam rerna uopšte ni ne treba!

 

Njihov ključni sastojak je mleko, biće sasvim beli, a kuvaju se na pari.

 

 

Sastojci:

 

  • 1 jaje
  • 110 g brašna za kolače
  • 85 g mleka
  • 70 g šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 10 g neslanog putera
  • prstohvat soli
  • malo praška za pecivo

 

Priprema:

 

Jaje, vanilu i so pomešajte i kratko mutite. Dodajte šećer i umutite penasto. Brašno prosejte s praškom za pecivo, pa dodajte u smesu. Dodajte polovinu mleka i umutite žicom.

 

Dodajte preostalo mleko i istopljeni puter.

 

U aluminijumske kalupe stavite paprine kalupe za mafine. Sipajte smesu skoro do vrha, pa kuvajte na pari.

 

 

Inicijalizacija u toku...