Mafini sa vanila kremom su domaća poslastica u kojoj uživa cela porodica!
Mafini punjeni domaćim vanila kremom vrlo su jednostavni za pripremu!
Sastojci:
Za testo
- 1 jaje
- 100 g šećera
- 100 ml mleka
- 200 g brašna
- 12 g sode bikarbone
- korica jednog limuna
Za fil
- 180 ml mleka
- 1 žumance
- 3 kašike šećera
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 2 kašike maskarpone sira
- kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Za fil: U šerpu sipati mleko, ekstrakt vanile, šećer, kukuruzni skrob i žumance. Sve izmešajte ručnom mutilicom, pa zagrevajte na umerenoj vatri dok se ne zgusne. Sklonite sa ringle, pa dodajte maskarpone sir i sve lepo sjedinite. Ostavite da se ohladi, a onda fil preručite u špric.
Za testo: U činiju stavite celo jaje, šećer, mleko i ulje, pa sve dobro izmešajte. Narendajte koricu limuna, dodajte brašno i sodu bokarbonu, pa sve lagano zamutite ručnom mutilicom.
Kalup za mafine obložite korpicama za pečenje, pa svaku napunute sa po kašikom smese za testo, potom sa filom, pa odozgo sa još testa. Pecite u rerni na 200 C oko 20 minuta. Po želji ih pre služenja pospite šećerom u prahu.