icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

tope se u ustima

2 sastojka, bez rerne, gotovo za 90 sekundi! Superbrze ČOKO-KOCKE koje ćete praviti celog proleća i leta (RECEPT)

Podeli:

Nećete naći brži i jednostavniji recept za sočan čokoladni kolač koji će obožavati cela porodica

foto: Brent Hofacker/Shutterstock
foto: Brent Hofacker/Shutterstock

Laka priprema, čokoladni ukus, osveženje i kremasto zadovoljstvo — to su odlike slatkiša koji su najpopularniji u toplim mesecima. Ako, uz to, nema potrebe da se uključuje rerna, još bolje!


Upravo je takav ovaj recept za brze čokoladne kockice, u kojima se posebno uživa uz kafu i nakon ručka.

 

Sastojci:

 

  • 300 grama crne čokolade
  • 400 mililitara kondenzovanog mleka


Priprema


Posudu u kojoj ćete oblikovati kolač (vatrostalnu, pleh, činiju...) obložite pek-papirom.


Na tihoj vatri zagrejte kondenzovano mleko, pa dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi i sve dobro ne sjedini.

 

Čokoladni kolač, čokoladni kolač, čokoladne kocke, čoko-kocke, Čoko kolač
foto: Shutterstock

Kada smesa bude glatka, prelijte je u posudu obloženu papriom za pečenje i protresite da se ravnomerno rasporedi.


Kad se prohladi da bude sobne temperature, stavite u frižider da prenoći kako bi se kolač stegao.


Sutradan ga isecite na kocke.


Možete da služiti posut mlevenim keksom ili orašastim plodovima, kokosovim brašnom, šarenim mrvicama, rendanom belom čokoladom...

 

 

Inicijalizacija u toku...