recept

Bez šećera, brašna i ulja: Čokoladni kolač koji se pravi očas posla, lagan je i jeftin

0

Isprobajte ovaj fenomenalni recept koji ne sadrži ni trunku brašna!

foto: istetiana/Shutterstock
foto: istetiana/Shutterstock

Ovaj čokoladni kolač priprema se brzo, jednostavno, baza su mu kakao i banane, a slobodno možete napraviti i duplu meru, ukoliko želite veći kolač.

 

Sastojci:

 

  • 2 banane
  • 40 kakao praha
  • 5 g praška za pecivo

 

za glazuru:

 

  • 80 g crne čokolade
  • 30 ml slatke pavlake

 

Priprema:

 

Isecite banane na kolutove, pa ih stavite u blender, uz kakao i prašak za pecivo. Dobro umutite do tečne smese.

 

Prelijte u manji kalup, prethodno obložen papirom za pečenje. Stavite u rernu na 5 minuta.

 

Napravite glazuru tako što ćete pomešati crnu čokoladu i slatku pavlaku, pa stavite u mikrotalasnu na 2 minuta da se otopi.

 

Tortu izvrnite na tanjih, skinite papir i prelijte čokoladnom glazurom.

 

Sačekajte da se malo ohladi, secite i uživajte!

 

 

makonda-tracker