Torta Šeherezada je postala neizostavan deo svake trpeze, jer za njenu pripremu ne treba mnogo vremena, umeća, a ni novca.
Domaćice se uveliko pripremaju za predstojeće praznike, a neizostavan deo svake svečane trpeze je i ukusna kremasta torta.
Ukolio želite da napravite slatkiš koji će se svima svideti ova torta je pravi izbor za vas.
Osim što nije mnogo slatka, Šeherezada se pravi brzo i jednostavno. Za njenu pripremu vam ne treba mnogo vremena jer nema pečenja kora, ni komplikovanih filova.
Sve što vam je potrebno je mikser i malo vremena.
Potrebno je:
- 600 g turskog keksa
- 250 g maslaca
- 6 kesica pudinga od karamele
- 15 kašika šećera
- 150 g šećera u prahu
- 1,5 l mleka
- 500 g šlag-krema
- 5 dl kisele vode
Priprema
U mleku skuvajte razmućen puding s 15 kašika šećera i ostavite da se ohladi.
Umutite maslac sa 150 g šećera u prahu i sjedinite s pudingom.
Posebno umutite šlag-krem s kiselom vodom. Tortu filujte po sledećem redosledu: turski keks, fil, šlag, keks...
Postupak ponavljajte dok ne potrošite materijal tako da šlag bude poslednji.
Dekorišitre tortu po želji.