KREMASTO, TOPI SE U USTIMA

KARAMEL FANTAZIJA: Torta Šeherezada se pravi za TILI ČAS, nema pečenja kora, svaki zalogaj je RAJ ZA NEPCA (RECEPT)

0

Torta Šeherezada je postala neizostavan deo svake trpeze, jer za njenu pripremu ne treba mnogo vremena, umeća, a ni novca.

foto: Shutterstock / Arieh
foto: Shutterstock / Arieh

Domaćice se uveliko pripremaju za predstojeće praznike, a neizostavan deo svake svečane trpeze je i ukusna kremasta torta.

 

Ukolio želite da napravite slatkiš koji će se svima svideti ova torta je pravi izbor za vas.

 

 

Osim što nije mnogo slatka, Šeherezada se pravi brzo i jednostavno. Za njenu pripremu vam ne treba mnogo vremena jer nema pečenja kora, ni komplikovanih filova.

 

Sve što vam je potrebno je mikser i malo vremena.

 

Potrebno je:

 

  • 600 g turskog keksa
  • 250 g maslaca
  • 6 kesica pudinga od karamele
  • 15 kašika šećera
  • 150 g šećera u prahu
  • 1,5 l mleka
  • 500 g šlag-krema
  • 5 dl kisele vode

 

Priprema

 

U mleku skuvajte razmućen puding s 15 kašika šećera i ostavite da se ohladi.

Umutite maslac sa 150 g šećera u prahu i sjedinite s pudingom.

 

Posebno umutite šlag-krem s kiselom vodom. Tortu filujte po sledećem redosledu: turski keks, fil, šlag, keks...

 

Postupak ponavljajte dok ne potrošite materijal tako da šlag bude poslednji.

 

Dekorišitre tortu po želji. 

 

 

makonda-tracker