Umesto da se nervirate oko popucalih jaja, upotrebite ih da iznenadite celu porodicu!
Svakome se prilikom kuvanja uskršnjih jaja dogodi da dođe do pucanja (naročito ako ne poslušate ove fenomenalne savete!), ali to ne mora da bude razlog za nerviranje — postoji sjajan način da ih iskoristite!
Naime, od popucalih možete napraviti punjena jaja u obliku pilića.
Punjeni pilići od jaja
Odsecite vrh jajeta, koji treba da predstavlja kapicu, pa izvadite žumance. Odsecite i donji deo jajeta, ali vrlo malo, tek toliko da pile može da "stoji".
Žumance pomešajte s vrlo malo majoneza i senfa, pa posolite, Mešajte sve dok ne dobijete homogenu smesu, pa potom njom napunite jaje, tj. belance. Odsečeni vrh jajeta vratite kao kapicu pileta.
Od šargarepe odsecite vrlo tanak štap, pa ga iseckajte na manje delove. Potom od njih napravite nožice pileta i kljun.
Za oči upotrebite dva zrnca bibera.
I zabavno, i ukusno, i praktično!