Ukoliko želite da obogatite vašu trpezu novim jelima onda će vam ovi predlozi poslužiti.
![Sos od pečuraka](/data/images/2021/07/13/11/324768_sos-od-pecuraka_ff.jpg?ver=1650544598)
Možete je služiti sa pirinčem ili pire krompirom ili jednostavno bez ičega, samo sa parčetom hleba.
Sastojci:
- 300 g pilećeg filea
- 250 g šampinjona
- 30 g putera
- 150 g pavlake za kuvanje
- 50 ml vode
- 1 čen belog luka
- peršun
Priprema:
Meso isecite na tanke šnicle, posolite i pobiberite, pa propržite na ulju i puteru (15g).
Zatim izvadite meso, pa dodajte seckane pečurke i preostali puter (15 g).
Kada se pečurke ukrčkaju sipajte pavlaku za kuvanje i vodu.
Posolite i pobiberite, pa posle nekog vremena vratite meso. Na kraju dodajte seckani beli luk i peršun i kuvajte još par minuta, prenosi Stvar Ukusa.
( Glossy )