prste da poližete!

Praziluk daje poseban šmek: Sočna BRZA PILETINA koju ćete spremati svakog vikenda (RECEPT)

0

Ukoliko obožavate ukus praziluka, obavezno probajte ovaj brzi recept.

foto: Liliya Kandrashevich/Shutterstock
foto: Liliya Kandrashevich/Shutterstock

Služili ovo izdašno jelo s kuvanim ili pečenim krompirom ili s kuvanim pirinčem, znajte da je pred vama bogat i zasitan ručak božanstvenog ukusa!


Spoj povrća i pilećeg mesa pruža zanimljiv ukus, vrlo je sočan, a pečurke u kombinaciji s piletinom garantuju da ćete od stola ustati siti.


Naš savet je da obavezno probate ovo jelo s mladim krompirićima kada im bude vreme, a nakon što ga pripremite nekoliko puta možete ga obogatiti mlevenom paprikom, belim lukom, pa čak i karijem, u skladu s vašim ukusom. Ukoliko birate pileće belo meso, povrće i pečurke dodaće sočnosti, a otkošten batak biće još slađi!

 

Sastojci:

 

  • 500 grama pilećeg mesa po ukusu
  • 700 grama praziluka
  • 500 grama šampinjona
  • 1 čaša kisele pavlake
  • so, suvi biljni začin i biber po ukusu
  • ulje po potrebi


Priprema


Iseckati piletinu na kockice, preliti uljem, začiniti i ostaviti da se marinira.
Praziluk iseckati na kolutove, začiniti prstohvatom soli, pa na srednjoj vatri propržiti na malo ulja dok ne omekša. Dodati mu pečurke iseckane na listiće, pa dinstati poklopljeno. Kad i one malo omekšaju, začiniti po ukusu.


U odvojenom tiganju propržiti pileće meso, pa presuti u tiganj s prazilukom i pečurkama. Posle pet minuta dinstanja, dodati čašu kisele pavlake, dobro promešati, pa ostaviti poklopljeno da se dinsta još minut.


Servirati uz pirinač ili krompir.

 

 

makonda-tracker